Gud som haver barnen kär…

Jag är en stolt IVF-mamma, har aldrig ens funderat över att det skulle finnas något skamligt över att vi med hjälp av nobelpristagaren Robert G. Edwards har fått ta del av livets största gåva.

En bekant till mig, själv IVF-mamma berättade igår om att hennes syster, som också blivit gravid genom IVF inte ville att det skulle bli känt hur hon hade blivit med barn, som om det vore något skamligt över det att hon längtat så mycket efter barn att hon och hennes partner tagit till teknikens hjälp för att bli med barn.

Ingen av oss skulle skämmas över att ta bromsmediciner mot alzheimer, få män med potensproblem tackar nej till Viagra, trots biverkningar och ingen skulle tveka en sekund om de erbjöds botemedel mot cancer, varför skäms vi då över ofrivillig barnlöshet, varför moraliserar vi över vetenskapens framsteg inom just detta område?

I dagens DN stod det att läsa om att man äntligen i Sverige tillåter friska kvinnor att frysa sina ägg i väntan på att de hittar en blivande fader att befrukta dem med. Jag är överlycklig över att tekniken som funnits länge äntligen är tillgänglig för ogifta kvinnor.

Min väninna, frk L, vill inget hellre än att ha barn, men hon kan inte kasta sig i armarna på vem som helst bara för att klockan tickar. För mig handlar det om en jämställdhetsfråga och här hjälper vi naturen på travet att rätta till misstaget med kvinnans begränsade reproduktionsmöjligheter. Ingen jag känner har väntat med föräldraskapet för att de velat, det är omständigheterna som gjort föräldraskapet till en mer komplicerad fråga för vissa än för dem flesta.

Höj nu inte moralens pekfinger mot kvinnorna som sparar sina guldägg i väntan på den rätte, gör det i a f inte om du någonsin använt dig av vetenskapen för att rätta till eller bota något som försvårat ditt liv! All kärlek är bra kärlek och inget högt efterlängtat barn ska vägras rätten att få finans till.


Kommentarer
Postat av: Anna

Jag har så svårt att förstå folk som inte anser att IVF-barn är "riktiga" barn. Nehe, är de på låtsas??? Lika lite som jag anser att man som kvinna har fött sina barn mindre eller sämre för att barnet/en är födda med kejsarsnitt. Föräldraskap utgörs ju knappast av hur man fått sina barn - utan av vad man gör med och mot sina barn när man fått de i sin vård.

2011-11-17 @ 10:37:03
URL: http://annasviktiga.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0